vrijdag 23 november 2012

Duizendmaal dank

Het is weer eens een heerlijk hectische week.
Heerlijk hectisch is natuurlijk ook altijd wel dubbel. Want door de vele dingen die de actualiteit oplegt blijven er ook veel zaken liggen. En dan komt altijd die lichte jaloezie richting vliegtuigpiloten weer op: als die geland zijn is hun werk af! Geen: och, die laatste 200 km. red ik vandaag niet meer, dat moet dan morgen maar...

Maar veel dingen tegelijk geeft ook wel veel energie.
Deze week komt Ann Voskamps Duizendmaal dank uit. Een boek waar ik zelf zeer door geraakt ben, zozeer dat ik de vertaling zelf heb gemaakt. Dat maakt het wel spannend! Afgelopen zaterdag hoorde ik tijdens een concert in Leeuwarden de prachtige mis voor dubbelkoor van Frank Martin. Dat stuk schreef hij in 1922, maar hij wilde niet dat het werd uitgevoerd. Ik snap dat wel een beetje, want je maakt jezelf kwetsbaar.

Maar voor dit boek van Ann Voskamp heb ik dat graag over. Ik las het vorig jaar zomer in de trein naar Rome, waar ik voor een totaal ander uitgeefproject heen mocht: het Grimani-Brevier (nog niet uitverkocht!). Ik was van Voskamps boek, One Thousand Gifts, zeer onder de indruk. Zo bijzonder van taal en stijl - maar vooral: zo diep-rakend in de verbinding van een leven in de vreugde van God met de harde, rauwe dagelijkse werkelijkheid!


En nu is het er dan in het Nederlands. Boekhandels in het hele land werken enthousiast mee, mensen die stukken hebben gelezen zijn erdoor geraakt. Wil je een eerste hoofdstuk lezen, ga dan naar de website over het boek. Goeie kans dat je door wilt lezen. Voor 16,90 kan dat. Goeie kans dat je vervolgens allerlei mensen in gedachten komen die het ook zouden moeten lezen. Zo verging het mij ook (zoals je soms naar een preek luistert en denkt: goeie preek voor die en die...) (maar naar deze preek probeer ik zelf ook te leven!).

Nou, zover eerst maar eens. Want de hectische week moet nog even worden afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten