maandag 1 oktober 2012

Iona en Wright

Een feestje, de uitzending van Door de wereld-televisie van afgelopen zaterdag. Wij bekeken de aflevering wegens geen televisie via Uitzending gemist zondag tussen middagdut en middagdienst. Geweldig, die beelden van Iona, waar we vorig jaar zomer zelf waren. Dezelfde avond zag ik bij een bezoekje aan een gemeentelid een glimp van CuraƧao, ook een bestemming van niet zo lang geleden. Leuk om even te zien, maar geen gevoel van: o, wanneer kan ik er weer heen. Dat hebben de Schotse eilanden bij uitstek wel. Die luchten, dat water, die kleuren, ze trekken bijna fysiek.
Maar minstens zo onderhoudend was het gesprek dat Andries Knevel in dezelfde uitzending had met N.T. Wright. Dit zijn toch wel programma's waarin ik Andries met genoegen volg. Enthousiast, hij weet waar hij het over heeft en hij krijgt zijn gesprekspartners aan de praat.
Nu moet je wel van goeien huize zijn wil je bisschop Wright niet aan de praat krijgen. Mooi om hem te zien vertellen over zijn theologische drijfveren. Over hoe hij aankijkt tegen het hiernamaals bijvoorbeeld, de kern van zijn boek Verrast door hoop. Of over wat de evangeliƫn nu werkelijk te zeggen hebben, over wat het koninkrijk van God betekent. Daarover gaat How God became king. Nog niet vertaald, want Wright is nauwelijks bij te benen, zoveel schrijft hij. Blij toe dat Andries hem even van het werk hield!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten