vrijdag 27 april 2012

Missionair

Eerst maar even over de staat van ons land. Na het akkoord van gisteravond over de bezuinigingen zal het Nederlandse volk volgens mij op de banken staan van enthousiasme als de vijf akkoord-partijen nu gewoon verder gaan regeren. Niks geen verkiezingen, gedoe, gekrakeel - regeren! Mijn voorstel is een zetelverdeling in het kabinet van 5/4/1/1/1. In plaats van mevrouw Spies (sneu na zo'n korte periode, maar iemand moet het offer brengen) zetten we namens D66 Joris Voorhoeve - kan natuurlijk ook heel goed i.p.v. Hillen. In plaats van mevrouw Schippers zetten we namens GroenLinks Femke Halsema. En Carola Schouten dan maar op Economische Zaken. Dat zou een echt mooie afscheidsgeste zijn van Maxime Verhagen. Opluchting alom.

En intussen hier in Franeker door met een aantal mooie projecten. Het boek van Miroslav Volf over de islam moet af, we zijn met hem aan het overleggen of hij rond de Nacht van de Theologie naar ons land kan komen. Iets totaal anders is een klein boekje over de veerbootoorlog tussen EVT en Doeksen, waar geen eilandganger nog iets van snapt - maar na lezing van ons boekje van Marcel Metze zal het iedereen duidelijk zijn.

Het boekje moet voor onze vakantie wel klaar en die staat gepland voor eind mei; of ons VW-busje dan al klaar zal zijn is weer een andere vraag, want daar moet nog heel wat aan verspijkerd worden - zij het niet zoveel als aan het schitterende oude beestje dat halverwege dit filmpje over het Kinshasa Symphony Orchestra langs komt.

En we werken al weer aan het najaar, met nieuw werk van Tim Keller en onze bestverkopende fictie-auteur Tamera Alexander (door collega Albert ook al uitgenodigd om naar Nederland te komen).

We vervelen ons hier niet en zijn nog niet van plan demissionair te geraken!
Ook niet marginaal overigens: zie Missionair en marginaal, een van de genomineerde titels voor de Theologie Publicatieprijs 2012. Ze staan allemaal op onze Nieuwsbriefpagina bij Wever Van Wijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten