dinsdag 20 december 2011

Stuntverkoop


Het is bijna weer zover: Ermelo! Wie er in een van de vorige edities bij was weet meteen wat ik bedoel: boeken per kilo, een hele bedrijfshal vol.

Het is al weer drie jaar geleden dat we het voor het eerst deden. En het werd een festijn. Die eerste keer was er soms een wachttijd van een uur. Wij genoten er stiekem een beetje van. Mensen die stapels zo hoog als zichzelf steeds een stukje vooruitschoven richting kassa. Iemand met een rollator die onder de boeken dreigde te bezwijken. Een ander die toch nog een keer naar de pinautomaat rende, om te kijken of er nog iets uitkwam.

De volgende keer hadden we er wel wat van geleerd. Er kwam een pinautomaat, en er kwamen meer kassa’s. Het feest was er niet minder om. 50.000 boeken, breed uitgestald. In alle rust erlangs schuifelende zoekers (een boekenkoper is geen onruststoker). En grote tevredenheid alom. Dat is toch het mooiste, als koper en verkoper na een transactie dik tevreden zijn.

De vorige Ermelo hadden we voor het eerst ook nieuwe boeken bij ons, partijen gloednieuwe boeken, gewoon per kilo te koop. Dat beviel iedereen goed. Daar zijn er nu dus nog meer van. Hoofdmoot is opnieuw theologie, van dikke studieboeken tot voor een breed publiek toegankelijke leesboeken. Recente boeken maar ook oude, van voor 1900 of zelfs nog ouder.

We doen er elke dag ook een handvol echte dure boeken bij, met een oorspronkelijke verkoopprijs van enkele honderden euro’s, zoals exemplaren van de grote De Ruyter-biografie van Gerard Brandt, en delen van Valentijns Oud en Nieuw Oost-Indien. Ook romans, o.a. van Tamera Alexander en licht beschadigde exemplaren van Corti’s Het rode paard, of boeken van Tim Keller.

En voor de geschiedenisliefhebber ook het restant van de grote partij boeken die we overnamen van het NIOD: gezaghebbende boeken over WO II.

Bekijk de details op de homepage van het antiquariaat van Wever Van Wijnen. En reserveer een van de drie dagen in uw agenda. Altijd nog lastig kiezen: de meeste keus voor de nog net iets hogere prijs op de eerste dag, of de allerdiepste bodemprijzen op de laatste dag, met de kans dat het mooiste weg is.

Misschien gewoon alledrie de dagen maar komen! Koffie hebben we genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten