maandag 20 juni 2011

Vakantieboeken: Corti

Het wordt weer echt vakantietijd: kranten gaan al bij lezers inventariseren welke boeken ze mee zullen nemen op vakantie.
Boeken die meegaan moeten bij Marion en mij in elk geval wel gedrukte boeken zijn. Want we gebruiken de blanco bladzijden voor- en achterin altijd om te noteren welke vogels we zien. Dat levert aardige historische leesinformatie op. Zo keek ik deze week in Il cavallo rosso van Corti (i.v.m. de Nederlandse vertaling die net uit is) en zag dat ik daar zelfs twee vakanties over heb gedaan: september 2006 in Duitsland (met  102 verschillende vogelsoorten), en in mei 2007 de Shetland-eilanden met 108 soorten, waaronder prachtige als zwarte zeekoeten en grote jagers (bonxies, in het Shets). 
Ik zal in deze blog waarschijnlijk wel regelmatig op Corti terugkomen. Het is een bijzonder boek en dat is het. Dat ik het in 2006 las en dat nu pas in 2011 de vertaling uit is, geeft aan wat een karwei het maken van zo'n boek is, als je het echt goed wilt doen. Volmaakt is het zeker nog niet, maar het doet geloof ik wel recht aan wat Corti beoogde.
Wie er aan wil proeven zou morgenavond 21 juni naar de Contrastnacht kunnen komen, voor enkele voorproefjes uit het boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten