maandag 20 juni 2011

Helemaal om voor de Dwarsligger

Ik moest er eerst niks van hebben, van de Dwarsligger. Ach, ik heb wel eens meer moeite met nieuwe dingen... Inmiddels ben ik helemaal om, nadat ik onlangs voor een vliegreis Oorlog en vrede als dwarsligger te leen kreeg. Onvoorstelbaar dat je zo'n omvangrijk boek gewoon in je binnenzak stopt. Het is weliswaar de kortere, vroege versie, in een vertaling die veel lof ontving en die er ook nog als gewoon boek is. Wie de complete versie wil heeft ook nog keus: de dundruk van Van Oorschot, de goedkope editie daarvan, en de pocketeditie, maar daarvan is alleen deel 2 er nog maar.
Tot nog toe valt het boek me niet echt mee. De eerste paar honderd bladzijden was ik snel door: meest gesprekken in zalen van Russische paleizen over wat mij betreft weinig interessante onderwerpen. Later wordt het wel boeiender en ik heb toch wel het idee dat ik het (met misschien wat snel doorbladeren hier en daar) ga uitlezen.

1 opmerking:

  1. Hey oom Dingeman!!

    Leuk, een blog :-D. Ik was ook eens begonnen met dit boek, volgens mij de dundruk, maar ik kwam niet voorbij die gesprekken. Pfff

    BeantwoordenVerwijderen